Battle of the Lowlands

The Battle of the Lowlands

Het weekend van 12 en 13 juli stond in het teken van wedstrijden tussen de Belgen en de Hollanders in een gecombineerd BK (Belgisch Kampioenschap)& ONK (Nederlands Kampioenschap) veld.Voor de Superbike werden er zaterdag twee kwalificaties gereden en zondag twee wedstrijden op het technische circuit van Zolder.

IDM Superbikes Zolder Website

De eerste kwalificatie ging gepaard met kleine druppels, harde druppel, wel/niet nat al met al lastige omstandigheden, Martijn ging uit op slicks en durfde wel zijn rondes te rijden hierdoor behaalde hij een voorlopige vijfde startpositie.

De tweede kwalificatie startte droog maar ook tijdens deze kwalificatie had de jonge coureur last van wat regendruppels. Na de banden wissel kon Martijn er een aantal snelle rondes uitpersen, hierdoor pakte hij een nette achtste tijd en kon het gehele team blij zijn met het behaalde resultaat.

‘’ We komen steeds dichter bij de snelle mannen, de kalender die wij rijden begint steeds meer vruchten af te werpen zegt Martijn’’

Zondag ochtend regende het behoorlijk op het circuit van Zolder, de eerste race zou verreden worden op regenbanden; tenminste daar zag het naar uit. Samen met  het team werd er besloten om op regenbanden de race te starten. Dit bleek niet de meest gunstige keuze maar meer coureurs hadden deze beslissing genomen.  In de openingsronde verloor Martijn een aantal plekken maar pakte zich met de rondes terug liggende op een negende positie kreeg de coureur last van een technisch mankement en moest hierdoor de race staken.

10553556 782678805115644 6209789324685274758 n

Tijdens race twee gingen de superbike coureurs met volledig droogweer banden de baan op, maar tijdens het rijden van de sighting bleek een gedeelte achterop het circuit volledig nat te zijn. Martijn startte wederom van de achtste plek en hield bij de start aansluiting met de groep voor hem en kon het tempo blijven rijden van de top 5 coureurs, bij het ingaan van de laatste ronde reed Martijn in een groep van drie man in de eerste bochten combinaties begon het te regenen en was de baan volledig nat. Omdat het een wetrace was moest deze ronde uitgereden worden, het was stuivertje wisselen maar voor deze keer moest Martijn zijn mede coureurs laten gaan.

‘’We zijn er bijna dat hebben we deze race wel laten zien, ik verwacht deze lijn door te gaan zetten tijdens de Gamma Racing Day vooralsnog ben ik erg tevreden met deze bevochten zesde plek’’