IDM/ONK Oschersleben

In het weekend van 20,21 en 22 juni werden de IDM/ONK wedstrijden verreden op het  technische circuit van Oschersleben. Het ONK was te gast bij het  hoog aangeschreven IDM kampioenschap en stond dus in het teken van veel circuit tijd.

 

Op vrijdag stond er een drietal vrije trainingen van 45 minuten op het tijdschema, Martijn moest de eerste sessie helaas laten schieten door het slechte weer. Gelukkig was er nog 1,5 uur aan circuit tijd over.

14AB2-0636-020

De 2 middag sessie werden verreden en de tijden  werden flink aangescherpt, de laatste keer dat Martijn op dit circuit reed was met de Yamaha in de Talentcup 600 de jonge SWPN/SZK coureur was ook erg tevreden met de stappen die hij maakte.

Zaterdag werden er twee kwalificaties van 40 minuten verreden, wegens technische problemen moest Martijn naar één ronde binnen komen en kon helaas in de eerste sessie geen tijd meer noteren. De monteurs van SWPN/SZK moesten aan poten om het probleem te verhelpen maar gelukkig kon er de tweede kwalificatie wel gereden worden. Dit resulteerde in een 6e startplek bij de ONK en een 30e startplek bij de IDM.

‘’Ik ben erg tevreden over de stappen die we gemaakt hebben, morgen tijdens de race gaan we voor een goede start en zoek ik aansluiting bij de groep voor mij zegt Martijn’’

Zondag om 11 uur werd race één verreden, door een goede start pakte Martijn al een aantal plekken en vond hij aansluiting bij een groep snelle coureurs. Hierdoor gingen de rondetijden ten opzicht van de kwalificatie naar beneden. Helaas werd door een zware val van een mede coureur de race vroegtijdig afgevlagd. Hierdoor werd Martijn 6e bij de ONK en 28e in het IDM.

Race twee startte om kwart voor 4 en werd verreden over 18 rondes, wederom had de jonge coureur een super start het was dringen in de eerste bocht maar Martijn pakte wel een aantal plekken ondanks een bijna highsider.  Helaas verremde Martijn zich in de 5e ronde en verloor hierdoor een aantal plekken, wel werd hij 4e bij de ONK en 26e in het IDM.

‘’De snelheid zit er goed in, we maken telkens stappen voorwaarts en komen steeds dichter bij de snelle mannen van het ONK in de buurt’’

Volgende race is as. Weekend tijdens de IDM op de Nurnburgring te Duitsland. Hier gaan we voor betere resultaten in het IDM kampioenschap.