Battle of the Lowlands

The Battle of the Lowlands

Het weekend van 12 en 13 juli stond in het teken van wedstrijden tussen de Belgen en de Hollanders in een gecombineerd BK (Belgisch Kampioenschap)& ONK (Nederlands Kampioenschap) veld.Voor de Superbike werden er zaterdag twee kwalificaties gereden en zondag twee wedstrijden op het technische circuit van Zolder.

Lees meer...

IDM/ONK Oschersleben

In het weekend van 20,21 en 22 juni werden de IDM/ONK wedstrijden verreden op het  technische circuit van Oschersleben. Het ONK was te gast bij het  hoog aangeschreven IDM kampioenschap en stond dus in het teken van veel circuit tijd.

Lees meer...

IDM Zolder

Het hemelvaart weekend stond in teken van de IDM races op het circuit van zolder (B), de vrijdag stond in het teken van een drietal vrije trainingen op zaterdag werden er twee kwalificaties gereden en op de zondag een warm up en twee wedstrijden. Voor Martijn Polinder was het zijn eerste raceweekend in het hoog aangeschreven Duits kampioenschap.

Lees meer...

ONK Lenteraces Assen

12 april werden de eerste ONK wegraces verreden op het TT Circuit te assen. Voor Martijn de eerste officiële wedstrijd in de Superbike klasse op de BMW S1000RR. De 23jarige SWPN coureur Martijn Polinder behaalde hier zijn eerste ONK punten met een nette 8e  en 9e plek.

Lees meer...

Voorjaarstraining Spanje Catalunya & Valencia

De eerste meters op de BMW S1000RR zijn voor Martijn Polinder een feit. Op de banen van Catalunya en Valencia werden in totaal 4 dagen getest met de bloedsnelle BMW. Onder begeleiding van team manager Karl van Tilburg en met monteur Patrick Birsak hebben we veel vertrouwen kunnen  krijgen in de motorfiets.

Lees meer...

Kraan Inspectie Nederland Nieuwe Sponsor Polinder

 

Vorige week hebben we naar een goed gesprek overeenstemming kunnen vinden met Kraan Inspectie Nederland voor seizoen 2014. Wij zijn blij met deze ondersteuning en willen bij deze het bedrijf daarvoor bedanken.

Lees meer...

Martijn naar SWPN op BMW S1000RR

Zojuist is bekend geworden dat SWPN partner van Stichting Zorgeloos Kind haar rijders voor 2014 compleet heeft. Martijn Polinder zal het team gaan verdedigen in de Superbikes en Frank Brouwer zal aanblijven als coureur in de Supersport.

Lees meer...

Leerzame Paasraces

NIWA Racing coureur Martijn Polinder leert veel maar valt helaas ook veel tijdens de paasraces, dit keer niet helemaal zonder kleerscheuren.

Lees meer...

Zware weekenden voor Martijn Polinder

Zware weekenden achter de rug.

Afgelopen weekenden stonden in het teken van Gamma Racing Day en ONK Spa (België). Helaas zijn deze weekenden niet verlopen zoals het hoort te gaan. 

Lees meer...

Polinder met wildcard naar WSBK Nürburgring

De FIM heeft aan Martijn Polinder een wildcard toegekend voor het WK Superbike van 30 augustus tot en met 1 september op de Nürburgring.

Lees meer...

Prachtig en leerzaam ONK weekend te Zolder.

Het ONK Weekend in Zolder kreeg voor NIWA Racing Coureur Martijn Polinder een mooie wending.Martijn mocht starten vanaf de 1e  rij, dit nadat hij een prachtige 2e kwalificatie had gereden.In de allerlaatste ronde reed de NIWA Racing Coureur naar de 4e plek met een zeer strakke tijd.Dit ondanks dat het zijn eerste optreden was op het circuit te zolder.

Lees meer...

Polinder 6e tijdens Dutch TT

Niwa Racing coureur Martijn Polinder is 6e geworden in de ONK Race die verreden werd tijdens de Dutch TT. Terwijl de tribunes vol zaten met ongeveer 90.000 man werd er een spannende race verreden over 14 rondes, de eerste rondes waren close racing,  het resultaat was top.

Lees meer...

Positieve Race OW-cup

Vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni stonden in het teken van een leerzaam trainingsweekend. Op vrijdag werden er 5 sessies getraind en op zaterdag werd er een wedstrijd verreden in de OW-Supercup 600. Hier werd een nette 6e plek behaald, en kon er een nieuw PR genoteerd worden.

Lees meer...

Tegenvallend ONK weekend te Oss

In het pinksterweekend stond de 2e ONK van dit jaar gepland, deze werd verreden op het snelle circuit te Oss. Ook hier had het NIWA racing team nog nooit gereden en het was een totaal nieuwe ervaring. Ook dit weekend stond weer in het teken van veel nieuwe leermomenten. Helaas is er in de wedstrijd weinig resultaat geboekt.

Lees meer...

ONK Supersport 600 Varsselring Hengelo

ONK Supersport 600 Varsselring  Hengelo

Op vrijdag 11 mei vertrok het NIWA racing Team naar Hengelo Gelderland om daar te starten bij de eerste wedstrijd van het ONK supersport 600. Voor Niwa Racing Coureur Martijn Polinder was het zijn eerste keer op het smalle circuit in Hengelo. Het werd een spannend en super leerzaam weekend.

Lees meer...

OW-Cup Assen

Ow-cup Race Assen

Omdat de eerste ONK en Ow-cup race werd afgelast besloot het NIWA Racing Team mee te rijden met de Ow-cup race op 04-05-2013. Dit om zo veel mogelijk wedstrijd ervaring op te doen met de nieuwe Suzuki GSX 600. Het was een prachtig weekend waarin ik enorm veel progressie geboekt heb.

Lees meer...

Veiligheidspakket BAM Infra

Tijdens het WK Superbike weekend waren wij door BAM uitgenodigd in de box om daar het race spektakel van dichtbij te volgen. Het was een prachtig weekend met super gave wedstrijden, op zondag is officieel de nieuwe HJC  helm aan Martijn Polinder overhandigd door de sponsor BAM Infra. De sponsor was enorm verrast van het prachtige design gespoten door Diablo Designs.

Lees meer...

NIWA Racing Pirelli circuitdag

 Niwa Racing was aanwezig tijdens de Pirelli circuitdag op 15-04-2013 die dag zijn er leuke beelden gemaakt.

 

Lees meer...

Eerste Training Assen

11 &12 april mochten we dan eindelijk het circuit van assen betreden. Na weken van uitstel mocht er gelukkig nog getraind worden. Ik heb zelf lekker kunnen training in de stromende regen, de baan was super glad ik zelf ondervond dit al in de 2e ronde en ging er direct met een schuiver af.

Lees meer...

Winter Training

Omdat de race toch wordt afgelast, heb ik afgelopen zondag maar wat rondes getraind op de crosbaan in Lelystad. Hier een aantal foto's

Lees meer...

Weer zit nog niet mee !

Het weer zit de afgelopen weken nog niet echt mee, nadat wij terug zijn gekomen uit het stuk warmere Spanje is het hier nog niet echt mooi motorrace weer geweest.

Lees meer...

Eerste training NIWA Suzuki

Op 11-03-2013 was het eindelijk weer zo ver, samen met mijn vader gingen wij naar Schiphol om een vliegtuig te nemen naar het warme Spanje. Daar zou ik maandag mijn eerste kilometers maken op de NIWA Suzuki.

Lees meer...

Polinder naar NIWA Racing

Na twee jaar gereden te hebben in de Talentcup 600 is het nu eindelijk zo ver voor Martijn Polinder om de overstap te maken naar het hoogste niveau in Nederland: het ONK supersport 600 op een NIWA Suzuki GSx 600.

Lees meer...